Sinnikkäällä työllä Suomen suurimmaksi ja kauneimmaksi festivaaliksi

CLIENT

YEAR

SCOPE

Ruisrock

2015–

Strateginen suunnittelu
Viestintä ja mediasuhteet
Vaikuttajat
Tapahtumat
Sosiaalinen media ja sisällöntuotanto

Mellakka on toiminut Ruisrockin viestintä- ja PR-kumppanina aina vuodesta 2015 lähtien. Matkan varrelle on mahtunut muun muassa maan – jollei maailman – ensimmäinen vaikuttajabäkkäri, Grand One -palkinto, Finnish Comms Awards-palkinto ja nousu Suomen festarikentän tähdeksi, jonka lipuista taistellaan kiihkeästi. Tekemisen painopiste on vuosien varrella muuttunut mutta yhteistyö vain syventynyt entisestään.

Turun Ruissalossa järjestettävä Ruisrock on Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut festivaali. Mellakka on ollut kokonaisvaltaisesti mukana festivaalin viestinnän ja PR:n strategisessa suunnittelussa ja toteutuksessa vuodesta 2015 alkaen.

Yksi yhteistyön kulmakivistä on vaikuttajatekeminen, jota on tavoitteellisesti kehitetty vuosi vuodelta. Suomen ensimmäinen vaikuttajabäkkäri ei syntynyt sattumalta juuri Ruissaloon! Yhtä keskiössä on yhteisöllisyyden kasvattaminen ja kiinnostavan sisällön tuottaminen sosiaalisessa mediassa.

Kun koronapandemia vasta loi tummia pilviä massatapahtumien ylle, oli aika keksiä uusia keinoja vuorovaikuttaa ja pysyä relevanttina yleisölle, joka ei lopulta kahteen vuoteen päässyt festivaaleille. Tähän tarkoitukseen valjastettiin ensisijaisesti TikTok, jonka pääsimme konseptoimaan Ruisrockille alusta alkaen. Mellakka vastaa kanavan kehittämisestä, vaikuttajarosterin koordinoimisesta ja sisältösparrauksesta.

Myös festivaaliviestintää on haluttu katsoa tuoreelta kantilta, ja tekoälyä hyödynnettiinkin jo vuoden 2017 tapahtumassa, kun asiakkaamme Affecto toteutti miljardeihin datapisteisiin pohjautuvan tutkimuksen festivaaliyleisön tunnetiloista. Tulosten pohjalta rakennettu viestintälähtö nosti Ruisrock-kansan onnellisuusasteen mediaotsikoihin ja toi Grand One -palkinnon parhaasta datan käytöstä vuonna 2018.

Jokaiseen kesään mahtuu kohokohtia. Kesällä 2022 kukaan tuskin saattoi olla törmäämättä somekuvaajamme otokseen, jossa pääministeri saapui festivaalille. Se on yksi laajimmin jaetuista ja levinneistä suomalaisista sosiaalisen median kuvista.

Kesällä 2023 uudistimme Suomen suurimman festivaalin Ruisrockin somea, jotta se sitouttaisi ja tavoittaisi 18–34-vuotiasta festariyleisöä entistä paremmin. Ruisrockin TikTok ja Instagram syttyivät sellaiseen liekkiin ja vuorovaikutukseen, että festarin viimeisenä päivänä Meta rajoitti Instagram-tiliä luultuaan sitä botiksi. Työmme huomasi myös Finnish Comms Awardsin jury, joka palkitsi Ruisrockin somen vuoden viestintätyönä.

”Kaikki mellakkalaiset ovat huippu­ammattilaisia, joiden kanssa työskentelyä voin suositella ilolla kaikille. Mellakka Helsinki <3”

– Annakaisa Anttila, vastaava tuottaja ja kumppanuuspäällikkö Ruisrock

Highlights

  1. Yhteistyömme aikana Ruisrock on kasvanut Suomen suurimmaksi festivaaliksi ja takana useita loppuunmyytyjä festivaaleja.
  2. Yhdistimme asiakkaamme Ruisrockin sekä Affecton (nykyinen CGI) ja suunnittelimme tekoälytutkimukseen ja sen tuloksiin pohjautuvan viestintälähdön, joka palkittiin Grand Onella parhaasta datan käytöstä.
  3. Kesällä 2022 somekuvaajamme nappasi yhden laajimmin levinneistä ja jaetuista suomalaisen sosiaalisen median kuvista koskaan.
  4. Kesällä 2023 uudistimme Ruisrockin tärkeimmän markkinointikanavan somen, joka syttyi sellaiseen liekkiin, että Meta sulki Ruissin kanavat luultuaan niitä botiksi. Tavoitimme pelkästään heinäkuussa orgaanisesti TikTokissa 1,4 miljoonaa  uniikkia käyttäjää, Instagramissa 1,2 miljoonaa käyttäjää ja saimme yli 2 000 mediaosumaa. Mikä tärkeintä, jälleen kerran Ruisrockin 2023 kaikki liput myytiin ennen porttien aukeamista.
Tapahtumat, Vaikuttajat, Viestintä ja mediasuhteet
Rautatieasemalle avattu Olivia sai miljoonan silmäparin avajaiset
Tapahtumat, Vaikuttajat, Viestintä ja mediasuhteet
Tarinoiden voiman kunniaksi – Storytel Awards-gaala
Tapahtumat, Vaikuttajat
Kalevala Korun Ilmattaren häissä katse kiinnittyi uusiin vihkisormuksiin
Strateginen suunnittelu, Vaikuttajat
Podcast-tuotannon ja vaikuttajamarkkinoinnin yhdistelmä räjäytti Myyrmanni-dokumentin
Sosiaalinen media ja sisällöntuotanto, Strateginen suunnittelu, Tapahtumat
Mujin lippulaivamyymälän avajaisia ja 1 000 ihmisen jonoa seurattiin suorissa lähetyksissä
Palvelut, Sosiaalinen media ja sisällöntuotanto, Strateginen suunnittelu
Vaalikampanja, josta erkkikin sai selvän
Tapahtumat, Vaikuttajat, Viestintä ja mediasuhteet
Selviytyisitkö sinä Storytel – Orwell 1984 -pakohuonepelistä?
Sosiaalinen media ja sisällöntuotanto, Strateginen suunnittelu, Vaikuttajat
Saarioisten laatikoilla kasvanut – Vappu Pimiän avulla laatikot lähemmäs ihmisten arkea
Sosiaalinen media ja sisällöntuotanto, Vaikuttajat
Brändilähettilään avulla Vichystä luotettava merkki
Sosiaalinen media ja sisällöntuotanto, Tapahtumat
Sosiaalisella medialla ennätyksiin Tuomaan markkinoilla
Tapahtumat, Vaikuttajat, Viestintä ja mediasuhteet
Brändiaktivoinnit toivat Suomen tunnetuimman karhun ihmisten joukkoon
Tapahtumat
Battery on aina siellä missä tarvitaan energiaa
Tapahtumat, Vaikuttajat
Vaikuttajien somekanavien totaalinen haltuunotto teki Nelly.comista kerralla tunnetun
Strateginen suunnittelu, Viestintä ja mediasuhteet
Uuden edessä –  150 artistin voimalla hyväntekeväisyyttä
Konsultointi ja valmennus, Strateginen suunnittelu, Tapahtumat
Mellakka sähköisti Verge Motorcyclesin kansainvälisen viestinnän