Vaasan Sähkö

Vaasan Sähkö

Mellakka Helsinki suunnitteli Vaasan Sähkölle 2020 kolme lähtöä, joilla tavoiteltiin näkyvyyttä Rakkaus on sähköä -kampanjalle. 

Tunteet, kuten rakkaus, näkyvät sähköimpulsseina ihmisen kehossa. Impulssit ovat mitattavissa, mikä taas tekee rakkaudesta mitattavaa. Tämä linkki sähkön ja rakkauden välillä nostettiin ytimeen ihan konkreettisesti. 

Ensimmäinen tempauksemme oli Lemmikille lässyttämisen SM-kilpailut, jossa etsittiin Suomen parasta lemmikille lässyttäjää. Valjastimme tunnetut lemmikinomistajat Arttu Wiskarin, Jutta Larmin, Arttu Lindemannin ja Eevi Teittisen starttaamaan kilpailun ja luomaan sille nostetta. Heidän ja lemmikkiensä välistä tunnesidettä mittasi tieteellisen tarkasti ja analyyttisesti mittaustieteen tohtori Pekko Vehviläinen. Somekilpailu huipentui finaaliin, jonka juonsi Janne Kataja. Tempauksella tavoiteltiin näkyvyyttä vaikuttajien kanavissa, engagementia somessa ja näkyvyyttä mediassa. Tätä kaikkea saatiin yllin kyllin aina tv-uutisia myöten. 

Kesällä Suomea lähti kiertämään Rakkauskontti, jossa käänsimme promootion ja liidien keruukiertueen taideteokseksi. Nostimme esiin taiteilija Teemu Keisterin ja ilmoitimme tapahtuman paikkakuntien menopalstoille, kuten oikean taideteoksen. Tavoitteena oli valtakunnallinen medianäkyvyys ja näkyvyys kunkin kiertuepaikkakunnan paikallismediassa. Tässä onnistuttiin sataprosenttisesti, etenkin kun tälläkin tempauksella ylitettiin tv-uutisten kynnys. 

Vuosi huipentui Kaikkien aikojen suomalaisen rakkauslaulun etsimiseen. Palasimme jälleen mittaamiseen. Tällä kertaa käytimme videoanalytiikan algoritmeja ja kasvojentunnistusteknologiaa paljastamaan mikä moneen kertaan eri medioiden listaamista kaikkien aikojen rakkauslauluista herättää oikeasti eniten tunteita. Teimme kappaleista potpurin, joka soitettiin neutraaleissa olosuhteissa koehenkilöille. Heidän reaktionsa videokuvattiin ja sen jälkeen algoritmi teki taikuutensa. Ja tästä kaikestahan syntyi taas näkyvyyttä sosiaalisessa mediassa ja mediassa. PS. Se kaikkien aikojen suomalainen rakkauslaulu on Kirkan Surun pyyhit silmistäni!